Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 4 - 10. NOVEMBAR

Sedmicu započinjemo Mesecom u znaku Vodolije što simbolizuje određene promene koje će doneti ovih sedam dana. Jedini aspekt koji gradi u ponedeljak jeste kvadrat sa Suncem, što će značiti da će se pitanja razuma i želje srca sukobljavati. Osećaj i intuicija će vući u jednom smeru, a um i racio u drugom. Stomak je osetljiva regija prvog dana, pa se suzdržite od preterane konzumacije svega onoga što stvara zavisnost.
Utorak je dan u kojem imamo jedan od nezgodnijih aspekata, a to je Mars kvadrat Pluton. Ovaj aspekt deluje i dan ranije i dan kasnije. Potreban je veliki oprez pri kontaktu sa potencijalno opasnim ljudima i situacijama, izbegavati sukobe i konflikte koliko je to moguće. Energija tog dana je veoma ekplozivna, pa se savetuje pronaći balans i unutrašnji mir, jer tendencija naginje da se u ljudima stvara potreba da deluju iz Ega. Povrede, kako emotivne tako i fizičke su takođe izvesne, pa ukoliko radite fizičke vežbe ili imate naporan posao, ne preterujte u tome.
Sreda je dan kada su naglašene sve vrste nesporazuma i poteškoće u komunikaciji. Koliko je to moguće pokušajte da ne pričate previše ili bez neke veće potrebe. Nešto što čujete ili dobijete kao informaciju neće vam se dopasti ili ćete protumačiti na drugačiji način. Tog dana se više oslonite na intuiciju.
Četvrtak je dan tokom kojeg imamo dosta aspekata Meseca što će uneti dinamiku kroz različite vrste događaja. Svi aspekti su protočni, pa taj dan iskoristite za većinu pregovora i postavku ideja i planova, posebno onih koji treba da traju u vremenu, kao i onih koji nose dozu bitnih promena a zahtevaju određeno poverenje i veru u uspešan ishod, kao što su na primer projekti humanitarnog karaktera.
U petak imamo dva lepa planetarna aspekta Sunca, sa Saturnom i Neptunom. Ovi aspekti donose stabilnost u nekom životnom polju. Tog dana možete pokrenuti sve ono što zahteva istrajnost, neke dugoročne planove i projekte, nešto u šta ćete ulagati trud i disciplinu, i što zahteva preuzimanje odgovornosti. Ako je takav plan ili cilj plemenit, podržava zajednicu i kolektiv, spaja ljude,  preko okeana ili interneta, tim bolje, jer Sunce sa Neptunom govori o nekim duhovnim vrednostima, da nam je za ostvarivanje tog cilja potrebna i duboka vera koja će nam doneti nešto dobro. Iskoristite ovaj aspekt za planiranje putovanja u udaljene krajeve ili život u inostranstvu, neko duhovno putovanje, pokretanje nekih sudskih pitanja, ozvaničenja.
Subota je dan kada imamo tačan aspekt Saturna i Neptuna. S obzirom da su u pitanju spore planete, ovaj aspekt već deluje i delovaće neko vreme. On donosi neka naučna istraživanja, izume, otkrića vezana za izlečenje neke bolesti, ali i veliku religioznost i verska pitanja. Može doneti nekim osobama odgovore na njihove molitve, “čuda”, ali onima ko u njih veruje. Može doneti razrešenje nekih problema, na jedan drugačiji i neobičan način. Taj dan posvetite svojim ličnim verskim uverenjima i ubeđenjima.
U nedelju imamo aspekt retrogradnog Merkura sa Plutonom koji će doneti otkrivanje određenih skrivenih informacija i činjenica o nekome ili nečemu. Doneće osobe iz prošlosti, kao i razgovore koji su se već vodili. Ti razgovori neće biti plitki, niti površni. Razmišljaće se i govoriti o suštini, o tabu temama, o finansijama, vezanosti za nekoga ili nešto, strahovima i sumnjama, jer sada je um detektivski pronicljiv, prevrnuće i nebo i zemlju da sazna šta želi. Vikend iskoristite za razgovore i odluke koje ste odlagali neko vreme, a bitno će vam uticati ipromeniti budućnost.
 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 28. OKTOBAR - 3. NOVEMBAR

Sedmicu započinjemo pod uticajem izazovnog aspekta Marsa i Saturna, i tranzitom Meseca kroz znak Škorpije. Napetost i tenzija osećaju se u vazduhu i dalje, počevši od vikenda iza nas. Susrećemo se sa ograničavajućim okolnostima, situacijama i odnosima koji se mogu prekinuti ili se suočavamo sa problemima koji su posledica naših akcija iz prošlosti. Sve što ste činili ili niste činili, sada može rezultirati određenim posledicama. Mesec kroz znak Škorpije donosi intenzitet i dubinu našim emotivnim reakcijama, ali budi i strahove, posebno strahove od gubitka određenih osoba, novca ili vezanosti za nekoga ili nešto, pa ovih dana sve možemo doživeti dramatičnije.

Ponedeljak je dan u kojem se dešava mlad Mesec u znaku Škorpiona, dok oba svetla formiraju opoziciju sa Uranom, što će doneti velike potrebe za promenama. Ukoliko smo svesni unutrašnje potrebe za promenom, krenućemo im u susret kreirajući ih sami. Donosićemo odluke, završićemo sa svim onim što više nije funkcionalno u našim životima, napustićemo toksične odnose, i još mnogo drugih stvari. Sunce i Mesec u konjukciji se nalaze blizu stepena pada Meseca, dok se Uran nalazi na stepenu egzaltacije Meseca. Ovo znači da je potrebno nešto završiti i otpustiti da bi dobili nešto mnogo bolje i plodonosnije. Ukoliko nismo svesni da su sada potrebne određene, čak i drastične transformacije u našem životu, tada ćemo teže podneti okolnosti kroz koje budemo prolazili. Sunce u opoziciji sa Uranom donosi pobune, protiv autoriteta, manipulacije, ucenjivanja, diktature, finansijske uslovljenosti, borbu i smenu vlasti, gde god je postavljena određena hijerarhijska struktura. Sada je pravo vreme da napravite značajne promene u vašem životu, da se suprotstavite onome što vas ograničava da budete slobodni, i preuzmete život u svoje ruke. Ponedeljak posle podne i utorak iskoristite za neke nove projekte, poduhvate, pokretanje ideja, posebno onih koji se tiču nekih ulaganja i finansijskih investicija, detoksikacije, oslobađanja od nekih navika, promena i transformacija.

Ovaj mlad Mesec će najviše uticati na osobe sa podznakom i ličnim planetama u znaku Škorpije, Bika, Lava i Vodolije.

Sreda i četvrtak obeležava tranzit Meseca kroz znak Strelca koji donosi veći optimizam i entuzijazam.
Merkur u konjukciji sa Venerom donosi sastanke, koji se baziraju na dubokim osećanjima, strastima i povezanosti, pesme, priče i filmove, razmišljanja o novcu, tajnama, istraživanjima, tragedijama, seksualnosti, ili poslovne sastanke čija tema će biti finansijska investicija.

U četvrtak Merkur kreće retrogradno. On se već nalazi u fazi svoje senke, što ste već mogli da iskusite kroz ograničavajuću komunikaciju. Savet je da posebno u sredu i četvrtak obratite pažnju na saobraćaj, dokumenta, razumevanje kroz svaki vid komunikacije, koja će nailaziti na prepreke i poteškoće. Period retrogradnog Merkura nije povoljan za kupovinu tehnike, uređaja, automobila, telefona i kompjutera, ali je odličan za retrospektivu, polaganje ispita koje ste već pokušavali da položite, rešavanje zaostale papirologije, i nekih nerešenih pitanja, dogovora iz prethodnog perioda, koji sada ponovo mogu biti tema, putovanje na koje ste trebali otići ali je bio odložen, sada možete otići. Ovaj period će doneti ljude iz prošlosti, odlaske na mesta na koja ste već išli. Petak je dan koji treba posvetiti uživanju. Uradite nešto novo, neobično, drugačije od svoje rutine i navika koje imate. Venera ulazi u znak Strelca na par nedelja, što će doneti ljubav ka avanturama, putovanjima, posebno u inostranstvo, stranim jezicima, širenju vidika kroz sticanje određenih znanja.

Vikend završavamo bez planetarnih aspekata, tranzitom Meseca kroz znak Jarca u subotu, i Mesecom u Vodoliji, od podneva u nedelju. Stoga nam vikend donosi sukob starog i novog. Budite otvoreni da stare stvari zamenite novim, ali ne zato što staro nije dobro, već više nema svoju svrhu. Ako ste prevazišli stare navike i odnose, onda nema poente da se vraćate na njih.

 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 21 - 27. OKTOBAR

Sedmicu započinjemo Mesecom u znaku Raka, a prvi aspekt je opozicija sa Plutonom, koji donosi strahove, pre svega strahove od gubitka, drage osobe, nekog odnosa, novca, egzistencije, gubitka sigurnosti. On se manifestuje kroz nezdravo vezivanje za nekoga ili nešto, ispoljavanje posesivnosti, ljubomore, potrebe za kontrolom. Komunikacija će od ranog jutra u ponedeljak biti dinamična. Jutro će početi porukama, pozivima, mailovima, vožnjom, i kako dan bude odmicao videćemo da ne možemo sve da ispratimo pa će biti naglašena tendencija ka ulasku u nesporazume, sukobe, posebno sa šefovima, nadređenima, autoritetima ili onima koji su po hijerarhiji stariji od nas ili na višoj poziciji. Predveče se Mesec seli u znak Lava, koji će na dva i po dana naglašavati Ego i ličnost. Ljudi neće imati razumevanja za vaše potrebe i stavove, pa se naoružajte strpljenjem i razumevanjem. Ipak, ukoliko želite da se suočite sa nekom osobom ili situacijom, onda je pravo vreme, jer Mesec kroz znak Lava naglašava samopouzdanje.
Ponedeljak veče imamo i lep aspekt Venere i Neptuna, aspekt čarolije i romantike, tajnih veza ili veza na daljinu, ali i prevelikih očekivanja pa samim tim i razočaravanja, sakrivanje istine, zabluda, inspiracije i kreativnosti. Ispunite dan ili veče odlaskom na masažu ili welless, pogledajte lep film u bioskopu, ili čitajte romantičnu knjigu.
Utorak može biti borben i eksplozivan dan. Obratite pažnju na svoju energiju i stepen tolerancije, koliko ste spremni na promene i koliko imate snage da iznesete dan.
Sreda je dan kada Sunce ulazi u znak Škorpije i počinje sezona rođendana Škorpijama. To će doneti promenu u narednih mesec dana, jer će naša svest i pažnja biti fokusirana na dubinu i suštinu, ličnu transformaciju, zajedničke finansije sa emotivnim i/ili poslovnim partnerom, vezanost za nekoga ili nešto, strahove. Taj dan, takođe, donosi izvesne sukobe, prekide odnosa, nesporazume u komunikaciji ili saobraćaju, vesti koje nam se ne dopadaju.
Četvrtak je dan u kojem ćemo se posvetiti obavezama, poslovima koji zahtevaju preciznost, detalje i perfekcionizam, našem zdravlju, navikama, režimu ishrane i/ili vežbanja. Tada Mesec prolazi znakom Device naglašavajući važnost zdravlja, rutine i obaveza.
Petak je dan u kojem imamo puno Mesečevih aspekata, uglavnom pozitivnih, pa će nam i sam kraj radne nedelje doneti dinamiku i dosta obaveza. Biće potrebno da se dobro organizujete da neke stvari ne bi ispustili iz vida.
Tog dana imamo i lep aspekt između Venere i Plutona, koji je dobar ako se usmeri na finansijska ulaganja, sponzorstva, vid štednje ili dizanje kredita, dogovore oko nasledstva ili zajedničke imovine. Iskoristite ga i za veće promene u partnerskom odnosu, promenite styling, frizuru, uradite nešto značajno na sebi, neki zahvat ili intervenciju, po mogućnosti da se nešto ukloni.
Vikend obeležava tranzit Meseca znakom Vage, i period pre mladog Mesec.Tada je svest smanjena,a racio zamagljen, pa se u danima vikenda možemo osećati senzitivnije, ranjivije i sa impulsivnim reakcijama. Potreba za balansom, partnerstvom i saradnjom je naglašena, ali okolnosti to neće podržavati. Subota donosi određene prepreke u odnosima, agresivnost, emotivni naboj, pa pokušajte da sačuvate mir, koliko je to moguće.
Nedelja je dan u kojem imamo jedan od najizazovnijih aspekata, koji deluje par dana ranije i par dana kasnije, a to je kvadrat Marsa i Saturna. Ovaj aspekt može doneti dosta neprijatnosti kroz odnose, zdravlje, fiziologiju, i razne druge poteškoće i prepreke, ograničavajuće sutuacije i okolnosti u kojima se možete osećati kao da nemate nikakvu kontrolu. Dani vikenda će zahtevati dosta samokontrole, strpljenja i smirenosti.

 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 14 - 20. OKTOBAR

Sam početak nedelje obeležava pun Mesec, preko znakova Ovan i Vaga, koji simbolizuju partnerske odnose. To nam i dalje daje glavne teme u narednom periodu, odnose, poslovne i emotivne, saradnju, brak i ljubav. Baš u ponoć odigrava se aspekt Meseca u kvadratu sa Plutonom, koji naglašava potrebe za promenom. Svest o tome i akcija ka promeni biće podržana ali ne i lagana da se izvede. Ukoliko nismo svesni potrebe vremena da treba promeniti putanju, da će iste akcije dati iste rezultate, ovaj period možemo doživeti na neprijatan način. To znači da ukoliko želimo drugačiji rezultat moramo delovati drugačije od uobičajenog. Promeniti se suštinski.

Ono što nije funkcionalno, na ovaj ili onaj način neophodno je menjati. Ukoliko se budete čvrsto držali za stare navike, osobe i situacije, okolnosti će vam na jedan neprijatan način pokazati da tim putem ne možete dalje. Vi znate šta je to što ne funkcioniše i šta i koga treba da pustite.

Sunce u kvadratu sa Plutonom osvetliće vam vašu lekciju već u ponedeljak. Ono što je dobro, jeste da imamo podršku Merkura, planete razmišljanja i donošenja odluka, u dobrom aspektu sa Saturnom, koji nam kaže da ukoliko prihvatimo odgovornost za svoje stanje i odluke možemo trajno da ih implementiramo u svoj život, na primer zdravije navike u ishrani, odnosima, sprovođenju ciljeva i slično.

Prvi dan radne nedelje iskoristite za postavljanje dugoročnih ciljeva kao i eliminaciju onoga što vas sprečava ili otežava postizanje istih.

Utorak i sredu obeležiće tranzit Meseca kroz znak Bika. Tih dana ćete razmišljati o novcu, finansijskoj situaciji, investicijama, hrani i uživanju. Možete osećati inertnost i naglašenu potrebu za hedonizmom. Toj usporenoj atmosferi doprineće i aspekt Merkura i Neptuna, koji će nas delom odvojiti od realnosti i prebaciti u svet mašte, idealizacije, inspiracije i kreativnosti.
Sreda neće biti dan kada ćemo biti fokusirani na zadatke ili detalje, dok se mogu dešavati i propusti, a komunikacija će se odvijati više na neverbalnom nivou. Četvrtak je dan kada Mesec prelazi u znak Blizanaca i unosi ponovo živost i užurbanost u svakodnevnicu. Taj dan posvetite se igri, zabavi, razonodi, zbijanju šala i aktivaciji lakoće i spontanosti.
Petak je dan u kojem previše komunikacije i obaveza može doneti konfuzije, neorganizovanost i preterivanje. Puno priče, poruka i poziva, dogovora i planiranja, može odvesti u nesporazume. Manje kritikujte i polemišite, a više slušajte. 
Za vikend se Mesec seli u znak Raka, dajući značaj pitanjima srca, bliskosti, porodice i porodičnih odnosa. Sam kraj nedelje donosi nam dva lepa aspekta, između Merkura i Plutona, i Venere i Saturna.
Prvi aspekt nam donosi priliku da donesemo neku važnu odluku o promeni ili porazgovaramo sa nekim ko nam može pomoći da uradimo nešto što će uticati na budućnost.
Drugi aspekt, iako je protočan, može doneti određenu distancu i hladnoću u odnosima, kao i odnose koji se temelje na osnovu obaveza i dužnosti više nego na emotivnoj bliskosti. Ovaj tranzit je dobro iskoristiti zs početak štednje, dijete ili posta, odricanje od nečega. Ipak, nedelja je dan u kojem možete imati svađe i rasprave, kao i izazove, ali koji se mogu preokrenuti u vašu korist ukoliko promenite percepciju i ugao posmatranja.
Srećno!

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 7 - 13. OKTOBAR

Sedmicu započinjemo Mesecom u znaku Jarca u kvadratu sa Venerom koji donosi emotivna nezadovoljstva i frustracije u odnosu na partnerstvo, kvalitet života i stepen uživanja, kao i  problematičnu finansijsku situaciju. Ovo nezadovoljstvo može izazvati sve vrste nesporazuma jer je naglašen subjektivan pristup svemu. Zbog svea ovoga potrebno  je održavati rutinu, biti tačan i precizan i što manje ulaziti u rasprave. Rano ujutro, Mesec će preći u znak Vodolije, koji će doneti promene i novitete, ali i uneti nemir, dozu stresa i dinamike već prvog dana. Pripremite sa za neočekivane situacije i obrte u svakodnevnici. Energija dana je posebno zapaljiva pod uticajem naglašene emotivnosti i subjektivnosti, pa je potrebno svesno održavati prisebnost i mir. Merkur je u opoziciji sa Uranom, što donosi poteškoće u komunikaciji, saobraćaju, prekide komunikacije, nagle odluke, i smetnje, greške ili kvarove sa automobilima, uređajima, telefonima. Nemir unose i neprijatne i neočekivane vesti i informacije. Sunce u kvadratu sa Saturnom, takođe donosi poteškoće i prepreke u odnosima i braku, jer je Sunce u znaku Vage, ali i zdravstvene probleme, manjak snage i vitalnosti, probleme sa bubrezima, bešikom, prehladama, kostima i zglobovima, kožom i zubima. Ovaj aspekt možete osetiti i kroz nadređene ili osobe sa autoritetom, kroz oca, muža ili drugu važnu mušku osobu. Takođe, donosi čekanja i odlaganja, prepreke u realizaciji planova, posebno onih koji zavise od neke druge osobe. Ključna reč ovog dana biće strpljenje.

Venera se nalazi na poslednjem stepenu znaka Vage, i u utorak izlazi iz svog sedišta da bi ušla na mesto svog izgona. U utorak veče Venera će ući u znak Škorpije. To će doneti potrebu da se stavi tačka na sve one odnose koji nemaju dubljeg smisla, posebno formalne odnose koji su se samo zasnivali na spoljašnjem imidžu i površnosti. U narednom periodu više ćemo tražiti dubinu i povezanost u odnosima, osećaj pripadanja i strastveno pokazivanje naklonosti. Ipak, savet je ne preterivati sa posesivnom dominacijom i potrebom za kontrolom, jer će se takvi odnosi morati završiti ili proći drastične promene.

Sredina nedelje može doneti privremeni osećaj da će sve biti potpuno u redu. Bićemo maštovitiji i kreativniji, ali i pospaniji, usporeniji, sa potrebom za povlačenjem i distancom. Zaboravnost i rasejanost će biti prisutna, pa je potreban oprez prilikom realizacije određenih planova i dogovora, ali i sa papirologijom. Subota je dan u kojem je aktivan aspekt Venere u opoziciji sa Uranom, a u nedelju imamo i pun Mesec u znaku Ovna. Oba aspekta ukazuju na tematiku partnerskih odnosa, koji su već neko vreme poljuljani, i sada imaju tendenciju da se okončaju. 
Ukoliko ne uspemo da pokrenemo energiju poverenja i bliskosti, otvoriće se uslovi za ulazak u neprijatnu komunikaciju koja je zasnovana na insistiranju na sopstvenim potrebama bez razumevanja druge strane. Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku velika je verovatnoća da ćete osetiti ovaj tranzit na nepovoljan način. Za one slobodne i otvorenije prirode, ovaj aspekt može doneti kratkotrajne avanture ili upoznavanje osobe potpuno drugačije od sebe.

Sam kraj nedelje završava se povoljnim aspektom Sunca i Jupitera, jednim od najlepših tranzita. Ovaj aspekt može doneti povoljne obrte, počasti, diplome i sertifikate, povišicu, dobre vesti, planiranje i/ili odlazak u inostranstvo, kraći put sa partnerom, ozvaničenje veze ili braka, poslovne saradnje i još puno toga.
Želim vam lepu nedelju i puno strpljenja.

Brza poruka

Pošaljite nam brzu poruku

ili idite na kontakt stranu
Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.