Astrološki tekstovi


ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 14 - 20. OKTOBAR

Sam početak nedelje obeležava pun Mesec, preko znakova Ovan i Vaga, koji simbolizuju partnerske odnose. To nam i dalje daje glavne teme u narednom periodu, odnose, poslovne i emotivne, saradnju, brak i ljubav. Baš u ponoć odigrava se aspekt Meseca u kvadratu sa Plutonom, koji naglašava potrebe za promenom. Svest o tome i akcija ka promeni biće podržana ali ne i lagana da se izvede. Ukoliko nismo svesni potrebe vremena da treba promeniti putanju, da će iste akcije dati iste rezultate, ovaj period možemo doživeti na neprijatan način. To znači da ukoliko želimo drugačiji rezultat moramo delovati drugačije od uobičajenog. Promeniti se suštinski.

Ono što nije funkcionalno, na ovaj ili onaj način neophodno je menjati. Ukoliko se budete čvrsto držali za stare navike, osobe i situacije, okolnosti će vam na jedan neprijatan način pokazati da tim putem ne možete dalje. Vi znate šta je to što ne funkcioniše i šta i koga treba da pustite.

Sunce u kvadratu sa Plutonom osvetliće vam vašu lekciju već u ponedeljak. Ono što je dobro, jeste da imamo podršku Merkura, planete razmišljanja i donošenja odluka, u dobrom aspektu sa Saturnom, koji nam kaže da ukoliko prihvatimo odgovornost za svoje stanje i odluke možemo trajno da ih implementiramo u svoj život, na primer zdravije navike u ishrani, odnosima, sprovođenju ciljeva i slično.

Prvi dan radne nedelje iskoristite za postavljanje dugoročnih ciljeva kao i eliminaciju onoga što vas sprečava ili otežava postizanje istih.

Utorak i sredu obeležiće tranzit Meseca kroz znak Bika. Tih dana ćete razmišljati o novcu, finansijskoj situaciji, investicijama, hrani i uživanju. Možete osećati inertnost i naglašenu potrebu za hedonizmom. Toj usporenoj atmosferi doprineće i aspekt Merkura i Neptuna, koji će nas delom odvojiti od realnosti i prebaciti u svet mašte, idealizacije, inspiracije i kreativnosti.
Sreda neće biti dan kada ćemo biti fokusirani na zadatke ili detalje, dok se mogu dešavati i propusti, a komunikacija će se odvijati više na neverbalnom nivou. Četvrtak je dan kada Mesec prelazi u znak Blizanaca i unosi ponovo živost i užurbanost u svakodnevnicu. Taj dan posvetite se igri, zabavi, razonodi, zbijanju šala i aktivaciji lakoće i spontanosti.
Petak je dan u kojem previše komunikacije i obaveza može doneti konfuzije, neorganizovanost i preterivanje. Puno priče, poruka i poziva, dogovora i planiranja, može odvesti u nesporazume. Manje kritikujte i polemišite, a više slušajte. 
Za vikend se Mesec seli u znak Raka, dajući značaj pitanjima srca, bliskosti, porodice i porodičnih odnosa. Sam kraj nedelje donosi nam dva lepa aspekta, između Merkura i Plutona, i Venere i Saturna.
Prvi aspekt nam donosi priliku da donesemo neku važnu odluku o promeni ili porazgovaramo sa nekim ko nam može pomoći da uradimo nešto što će uticati na budućnost.
Drugi aspekt, iako je protočan, može doneti određenu distancu i hladnoću u odnosima, kao i odnose koji se temelje na osnovu obaveza i dužnosti više nego na emotivnoj bliskosti. Ovaj tranzit je dobro iskoristiti zs početak štednje, dijete ili posta, odricanje od nečega. Ipak, nedelja je dan u kojem možete imati svađe i rasprave, kao i izazove, ali koji se mogu preokrenuti u vašu korist ukoliko promenite percepciju i ugao posmatranja.
Srećno!

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 7 - 13. OKTOBAR

Sedmicu započinjemo Mesecom u znaku Jarca u kvadratu sa Venerom koji donosi emotivna nezadovoljstva i frustracije u odnosu na partnerstvo, kvalitet života i stepen uživanja, kao i  problematičnu finansijsku situaciju. Ovo nezadovoljstvo može izazvati sve vrste nesporazuma jer je naglašen subjektivan pristup svemu. Zbog svea ovoga potrebno  je održavati rutinu, biti tačan i precizan i što manje ulaziti u rasprave. Rano ujutro, Mesec će preći u znak Vodolije, koji će doneti promene i novitete, ali i uneti nemir, dozu stresa i dinamike već prvog dana. Pripremite sa za neočekivane situacije i obrte u svakodnevnici. Energija dana je posebno zapaljiva pod uticajem naglašene emotivnosti i subjektivnosti, pa je potrebno svesno održavati prisebnost i mir. Merkur je u opoziciji sa Uranom, što donosi poteškoće u komunikaciji, saobraćaju, prekide komunikacije, nagle odluke, i smetnje, greške ili kvarove sa automobilima, uređajima, telefonima. Nemir unose i neprijatne i neočekivane vesti i informacije. Sunce u kvadratu sa Saturnom, takođe donosi poteškoće i prepreke u odnosima i braku, jer je Sunce u znaku Vage, ali i zdravstvene probleme, manjak snage i vitalnosti, probleme sa bubrezima, bešikom, prehladama, kostima i zglobovima, kožom i zubima. Ovaj aspekt možete osetiti i kroz nadređene ili osobe sa autoritetom, kroz oca, muža ili drugu važnu mušku osobu. Takođe, donosi čekanja i odlaganja, prepreke u realizaciji planova, posebno onih koji zavise od neke druge osobe. Ključna reč ovog dana biće strpljenje.

Venera se nalazi na poslednjem stepenu znaka Vage, i u utorak izlazi iz svog sedišta da bi ušla na mesto svog izgona. U utorak veče Venera će ući u znak Škorpije. To će doneti potrebu da se stavi tačka na sve one odnose koji nemaju dubljeg smisla, posebno formalne odnose koji su se samo zasnivali na spoljašnjem imidžu i površnosti. U narednom periodu više ćemo tražiti dubinu i povezanost u odnosima, osećaj pripadanja i strastveno pokazivanje naklonosti. Ipak, savet je ne preterivati sa posesivnom dominacijom i potrebom za kontrolom, jer će se takvi odnosi morati završiti ili proći drastične promene.

Sredina nedelje može doneti privremeni osećaj da će sve biti potpuno u redu. Bićemo maštovitiji i kreativniji, ali i pospaniji, usporeniji, sa potrebom za povlačenjem i distancom. Zaboravnost i rasejanost će biti prisutna, pa je potreban oprez prilikom realizacije određenih planova i dogovora, ali i sa papirologijom. Subota je dan u kojem je aktivan aspekt Venere u opoziciji sa Uranom, a u nedelju imamo i pun Mesec u znaku Ovna. Oba aspekta ukazuju na tematiku partnerskih odnosa, koji su već neko vreme poljuljani, i sada imaju tendenciju da se okončaju. 
Ukoliko ne uspemo da pokrenemo energiju poverenja i bliskosti, otvoriće se uslovi za ulazak u neprijatnu komunikaciju koja je zasnovana na insistiranju na sopstvenim potrebama bez razumevanja druge strane. Ukoliko ste u dužoj vezi ili braku velika je verovatnoća da ćete osetiti ovaj tranzit na nepovoljan način. Za one slobodne i otvorenije prirode, ovaj aspekt može doneti kratkotrajne avanture ili upoznavanje osobe potpuno drugačije od sebe.

Sam kraj nedelje završava se povoljnim aspektom Sunca i Jupitera, jednim od najlepših tranzita. Ovaj aspekt može doneti povoljne obrte, počasti, diplome i sertifikate, povišicu, dobre vesti, planiranje i/ili odlazak u inostranstvo, kraći put sa partnerom, ozvaničenje veze ili braka, poslovne saradnje i još puno toga.
Želim vam lepu nedelju i puno strpljenja.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 30. SEPTEMBAR - 6. OKTOBAR

Sedmicu započinjemo konjukcijom Meseca i Merkura u znaku Vage što će i ove nedelje dati temu partnerskih odnosa, ljubavi, svih oblika saradnje i braka. Već sredinom dana, Mesec će preći u posesivni znak Škorpije, dajući intenzitet svim emocijama. Probudiće se ljubomora i želja za kontrolom, kao i opsesivna potreba za materijalnom sigurnošću. Škorpija sve dublje i dramatičnije doživljava i njene emocije nikada nisu lagane. Budite spremni na neočekivane obrte situacija i neprijatnosti u ponedeljak predveče.

Ovome će doprineti i tačan aspekt kvadrata Venere i Plutona u utorak, koji će se osetiti već prvog dana. Ovaj kvadrat može dodatno iskomplikovati partnerske odnose. Naravno, poljuljaće pre svega one odnose u kojima vlada sumnja i nepoverenje, posesivnost i ljubomora, i sve odnose koji se zasnivaju na manipulaciji i ucenjivanju. Ovaj aspekt će najviše osetiti osobe koje su već nekoliko godina u vezi ili braku i čiji problemi egzistiraju duži vremenski period. Preporuka je ne konektovati se na te emocije niske vibracije jer će vas to opteretiti i energetski oslabiti. Ovaj aspekt zapravo traži od vas da promenite svoj sistem vrednosti i ne pristajete na manje od toga, šta god da vam je važno. Da bi kvalitet odnosa bio bolji, potrebno je osloboditi se negativnih uverenja i očekivanja, jer se odnos sam po sebi neće promeniti bez našeg učešća.  Takođe, imovina ili novac u saradničkom ili partnerskom odnosu može biti izvor frustracije.

Sreda je dan Merkura, a Mesec prelazi u optimističnog Strelca, dok će i planeta Merkur biti na poslednjem stepenu znaka Vage. Sve ovo može doneti izvesne izazove u komunikaciji, sa papirologijom i u saobraćaju. Savet je proveriti više puta sve što potpisujete ili odlučujete, takođe, čuvati dokumenta i važne papire. Svakako, ovih dana, neke osobe mogu doneti odluke o prekidu nekog odnosa, braka ili poslovne saradnje. 

Četvrtak nam donosi prelazak Merkura u znak Škorpije, koji će izazivati oštrinu misli, probuditi detektiva u nama, kao i sklonost udubljivanju i "grebanju" ispod površine. Nećemo se zsdovoljavati površnim odgovorima i plitkom komunikacijom. Razmišljaćemo o promenama, u sebi ili okolnostima u kojim živimo. Mogu nas opterećivati strahovi, posebno oko vezanosti za nekoga ili nešto.

Tome će doprineti i direktan hod Plutona, koji se nekoliko meseci kretao retrogradno. U retrogradnom hodu, Pluton je doneo okretanje ka sebi i dubljim analizama konkretnih životnih situacija u kojima se nalazimo. Sve one duboko usađene navike i uverenja, kako nešto treba i mora, proživljavali smo i transformisali u sebi, a sada će biti potrebno menjati i primeniti u realnim životnim okolnostima. Ukoliko ste ozbiljno razmišljali o većem kvalitetu svog života, biće potrebno odreći se nečega starog zarad boljeg i zdravijeg, spustiti "kofer" briga, problema i blokada koji vučemo godinama. Istog dana planeta borbe, agresije, energije, ali i volje i inicijative, Mars, nalazi se na poslednjem stepenu znaka Device. U znak Vage, preći će u petak ujutro. Do tada će biti aktuelna tendencija ulaska u rasprave, svađe i nadmetanja, pa obratite pažnju na one ili ono što će vas iritirati i besneti. Svaka planeta kada se nađe na poslednjem stepenu donosi problematične i rizične situacije, u zavisnosti od prirode planete. Ove nedelje čak dve planete menjaju znak, pa shodno tome, Merkur donosi probleme u komunikaciji, a MArs u energiji, akciji i delovanju.

Dok bude tranzitirao znakom Vage, Mars će aktivirati polje partnerskih odnosa i braka. Fokus, volju, inicijativu i snagu usmeravaćemo u izgradnju saradničkih ili emotivnih odnosa. Ulagaćemo više truda u stabilizaciju svih odnosa. Ukoliko u tome ne budemo uspevali, upravo nas svi ti odnosi na koje smo se fokusirali mogu iritirati, jer će mnoge stvari u narednom periodu zavisiti od druge strane ili partnera.

Vikend završavamo tranzitom Meseca kroz znak Jarca, koji je pomalo težak sam po sebi. Iako bi se vikendu mogli radovati kao danima u kojima treba i možemo da uživamo, preporuka je da se osamimo, posvetimo nekim važnim poslovima i ciljevima. Mogu vas okupirati realni problemi, ali i brige. Postoji tendencija sukoba sa autoritetima, problemi sa roditeljima, ili starijim osobama. Više će se pričati o teškoćama, ljudi će biti umorni i tužni, okupirani izazovima i preprekama. Mnogo je bolje otići u prirodu, posvetiti se jesenjim radovima i zemljom, raditi naporne fizičke vežbe ili trčati.

 

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 23 - 29. SEPTEMBAR 2019.

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca u znaku Raka, koji donosi pojačanu emotivnost, ranjivost i sklonost povlačenju u sebe, kao i promene raspoloženja. Neke vesti koje dobijete, u najmanju ruku neće vam se svideti. Možete osetiti pojačano nezadovoljstvo u komunikaciji sa drugima. Iskrsavaju porodični problemi. Zahlađenja odnosa unutar ukućana, kao i bolesti i problemi sa određenim članom porodice, najviše ženama, majkama i decom. Pripremite se za blokade i poteškoće u komunikaciji, saobraćaju ali i emotivnim i porodičnim odnosima. Sve što radite proverite barem dva puta jer je tendencija dana da se pojavljuju greške; ili nešto nećete dobro razumeti ili ćete biti rasejani i rastrzani na više strana, što će pojačati sklonost ka činjenju grešaka.

Veliki događaj obeležava prvi dan sedmice, a to je ulazak Sunca u znak Vage, oko 09.51, što ujedno označava početak jeseni. Jesenja ravnodnevnica je savršen dan da dovršite važne poslove, povežete suprotstavljene strane unutar sebe i odnosa koji su bili u neravnoteži u proteklom periodu. Sada ćemo više biti usmereni na saradnju, pravljenje kompromisa i uspostavljanje harmonije u svim važnim emotivnim i poslovnim odnosima.

Vrlo je važno obratiti pažnju na sve odnose koji se budu aktivirali tokom ponedeljka i uvideti dublji smisao i značaj istih. Ukoliko vam ti odnosi predstavljaju bolnu tačku ili emotivnu ranu, to je upravo znak da osvestite na kom aspektu sebe treba da poradite, gde još uvek reagujete iz ugla deteta.

 

Utorak je sjajan dan za pokretanje i akciju, donosi novi priliv energije i rešenosti da se pokrenu određene stvari. Imamo povoljan aspekt Merkura i Jupitera koji je fenomenalan za planiranje putovanja, radi poslovne saradnje ili romantičnih pobuda, dobijanje sertifikata i zvaničnih dokumenata, poput vize ili pasoša, ili apliciranje za dobijanje istih, planiranje početka nekog školovanja, edukacija, kursa stranog jezika, odlaska u inostranstvo radi posla, kupovine automobila, izdavanja knjige, tekstova ili marketinških programa. Iskoristite ovaj dan i budite spremni na novitete, jer je odličan dan za početak novih ideja i odluka.

Sreda je dan kada se događa nepovoljan aspekt između Venere i Saturna koji može doneti probleme i izazove u partnerskim i bračnim odnosima, kao i problem sa finansijama, nekada i prekid veze ili braka. Moći ćete realnije sagledati svoje emotivne odnose i biti svesniji koliko vam se oni uklapaju u stil života. Tog dana je savet ne očekivati previše u emotivnom smislu, uzdržati se od potrebe za uživanjima i trošenju novca jer sada nije mudro investirati svoju energiju u lepe stvari. Mnogo je bolje povući se u sebe, na dan dva, ne reagovati, ne trošiti novac, postiti, ili jesti minimalno, i posvetiti se nekom zahtevnijem projektu.

Od četvrtka se budi perfekcionista u nama, sa ulaskom Meseca u znak Device. Bićemo skloniji kritikama, usmereni na detalje, analizu i greške, ali i naše zdravlje. Stomak je osetljiva regija tih dana, pa obratite pažnju na to što jedete i pijete, posebno na preterivanje u bilo čemu, jer vam to nikako neće prijati. Četvrtak i petak su dobri za pospremanje kancelarije, papirologije i jesenje čišćenje ormara. Pobacajte suvišne stvari i podelite garderobu koju više ne nosite. Time ćete sjajno ispuniti simboliku dana pred mlad Mesec koji se događa u subotu oko 20:28.

Prije mladog Meseca, tačno u petak, imamo nepovoljan aspekt između Merkura i Plutona koji će probuditi detektiva u nama. Ovaj aspekt može doneti opsesivne misli, teška i mračna razmišljanja, pesimizam, cinizam, sarkazam u komunikaciji. Neki razgovori vam neće prijati, a takođe možete imati osećaj da neko skriva određene informacije od vas. Ovaj aspekt će vas terati da "kopate" ispod površine ne bi li ste potvrdili svoje sumnje i slutnje. Velika je verovatnoća povrede rečima u komunikaciji, ali i pojave misli koje su destruktivne po onog ko se uvukao u klupko sumnji i analiza.

Subota je dan mladog Meseca na 5. stepenu znaka Vage, koji ukazuje na neke nove početke u partnerskim odnosima. Postavite nameru i ciljeve za naredne dve nedelje, i napravite plan i korake u podizanju kvaliteta svojih poslovnih i emotivnih odnosa.

Nedelju završavamo sa povoljnim aspektom Venere i Jupitera koji može doneti lepe susrete, poklone, sreću i blagostanje, barem u nekoj meri. Ne čekajte da neko učini nešto lepo za vas, već se potrudite da poklonite bitnim osobama neki mali poklončić, osmeh ili podršku. Iskoristite ovaj dan za romantičnu večeru, odlazak u bioskop ili šetnju u dvoje.

ASTROLOŠKA DEŠAVANJA 16 - 22. SEPTEMBAR

Sedmicu započinjemo Mesecom u znaku Ovna koji će nas pokretati na nove poduhvate, iniciranje događaja i projekata. Mesec u Ovnu će uneti dinamiku u dnevni raspored, ali i nestrpljenje i nedostatak takta prilikom istrajvanja na zahtevnim projektima i odnosima. Sitnice vas mogu izbaciti iz ravnoteže, pa je savet raditi na svom strpljenju. Neko će vama ili ćete vi nekome nametati svoju volju, što može voditi u frustracije i neminovnost prilagođavanja sitacijama koje vas neće obradovati. Od ranog jutra možete nailaziti na poteškoće i prepreke, čekanje i odlaganja, što neće zavisiti od vas, niti ćete to moći promeniti, što će vam dodatno "tanjiti živce". Savet je ostati što pribraniji u borbi ega, moći i dominacije.

Iako će biti tek početak radne nedelje, u utorak i sredu možete osećati lenjost i povećanu potrebu za hedonizmom i odmorom. Razmišljaćete o novcu i finansijskoj situaciji, ali i hrani, posebno slatkišima. Iskoristite ove dane da ugrabite i malo odmora i vreme za sitna zadovoljstva.

U sredu se planeta karme, sudbine i vremena, Saturn, okreće u direktan hod, nakon višemesečne retrogradnosti. Ovo će konačno doneti pokretanje važnih pitanja i projekata koji su bili na čekanju od 30. Aprila. Ovaj tranzit će posebno osetiti ljudi sa znakom ili podznakom Jarca i Vodolije, ili osobe sa ličnim planetama u ovim znacima. Sve o čemu ste razmišljali i mudrovali u proteklom periodu, sada će moći da se stavi u pogon, posebno dugoročni projekti.

Tome doprinosi dobar aspekt trigona Marsa i Plutona, u zemljanim znacima, koji je tačan u četvrtak, iako deluje dan-dva ranije, i dan-dva kasnije. Ovaj aspekt je aspekt velike moći i snage, zato ga je povoljno iskoristiti za sve ono što vam je važno, za šta niste imali dovoljno snage i upornosti da istrajete. Ovaj dan je ključni u postavljanju velikih planova za budućnost, posebno u ovoj sedmici, jer daje veliku sigurnost, prizemnost i praktičnost u donošenju odluka ali i većem procentu za realizaciju postavljenih ciljeva.

Petak je dan za šalu i igru. Iako je radni dan iskoristite ga tako da imate više slobodnog vremena za zanimljive stvari, lepu komunikaciju, igru sa decom, i sve ono u čemu zaista uživate. Ovaj dan treba da bude rezervisan za smeh. Potrudite se da se više smejete tog dana, jer ovaj dan nikako ne treba posvetiti pažnju i vreme na teške zadatke ili pokretati teške teme za razgovor. Sve što vam je zahtevno ili opterećujuće za ovu sedmicu uradite do petka.

Subota je dan kada se sporije planete, Jupiter i Neptun, nalaze u tačnom aspektu kvadrata, iako se ovaj tranzit oseća već izvesno vreme. Takođe, Mesec iz znaka Blizanaca pravi nepovoljne aspekte ka Jupiteru, Neptunu i Marsu. Ovaj dan je veoma izazovan jer pokreće čitav spektar kontradiktornosti, kako kroz događaje i odnose, tako i u nama samima. Ovi aspekti donose nesklad između informacija koje budete dobijali, činjenica na koje se budete oslanjali i onoga što će vam donositi intuicija i uverenja kojima se vodite. Ovaj aspekt donosi skrivanje određenih informacija, koje kada se otkriju vodiće u raspravu i svađe. Pokušajte da ne donosite nagle zaključke, proverite sve činjenice prethodno, ali i razgovarajte i iznesite svoje sumnje i ubeđenja. Vrlo je verovatno da sa nekim ljudima nećete naći isti jezik, jer u svakome postoji drugačiji sistem vrednosti. Ovo su i sve zablude koje imate o nekome ili nečemu, kao i sukobi stavova oko toga šta je moralno ili ispravno.

Ukoliko ne osvestite ova dešavanja i ne pogledate situaciju i odnose iz ove perspektive, velika je verovatnoća da ćete sa nekom osobom imati prekid u komunikaciji, zahlađenje odnosa, a u svakom slučaju prepreke i nesporazume.

U nedelju je tačan aspekt kvadrata Merkura i Saturna, koji, osim u komunikaciji, donosi i kvarove, tehnike, telefona, automobila, probleme u saobraćaju. Nedelja i dan za porodična okupljanja, dok i Mesec u znaku Raka podstiče takvu atmosferu, međutim, porodica i dom upravo mogu biti mesto izazova i konflikata. Ukoliko ne bude naglasak na svađi, ovaj dan može doneti tugu zbog nepovoljnih vesti o nekom članu porodice ili bolesti. Ovog dana je potrebno upotrebiti drugačije reči i fraze u komunikaciji, kao i promeniti reakciju na događaje i ljude. Sve što budete novo primenili doneće vam boljitak, uprkos otežavajućim okolnostima u kojima se budete našli.

Brza poruka

Pošaljite nam brzu poruku

ili idite na kontakt stranu
Molimo Vas, popunite sva obavezna polja.
Hvala! Vaš email je poslat.